14 Haziran 2018 Perşembe

Zebra Perde Modelleri İle Nasıl Dekorasyon Yapılır?

Zebra Perde Modelleri İle Nasıl Dekorasyon Yapılır?


Zebra modelleri çok daha dekoratif duran ürünlerdir. Stor perde modelleri arasında en çok tercih edilen zebra perde modelleridir. Zebra modelleri ile her alanda değişiklik yapılabilir. Sadece pencereler için kullanımı dışında birçok alanda da kullanımı yapılmaktadır. Genel olarak koridorlar da olan dolap boşlukları, farklı amaçlarda kullanıldığı için hoş görüntüler oluşmuyor. Dolap boşluklarında dolaplar olsa dahi çok çabuk tozlanıyor. Bu boşluklar için zebra modelleri tercih edilebilir. Hem daha dekoratif bir görüntü olacaktır. Hem de dolapların tozlanmasını engelleyecektir. Bunlar dışında ise, cam balkonların yerine güneşten korunmak için zebraperde modelleri tercih edilebilir. Bu gibi birçok alanda yeni dekorasyon fikirleri oluşturulabilir.
Yeni Tasarım Perde Modelleri Nasıl Temizlenir?
Yeni nesil perde modellerinin kumaşları çok daha serttir. Bu neden ile klasik tül perdeler gibi çamaşır makinasında yıkanmaya uygun değildirler. Nemli bez ile ıslatılmadan, silinerek temizlenmelidir. Silmeye başlanmadan önce mutlaka, tozları alınmalıdır. Tozları alınmaz ise, su ile aktifleşecek ve leke oluşmasına sebep olacaktır. Bu lekelerde kumaş yüzeyinde kalıcı olacaktır. Bu neden ile mutlaka toz alma işlemi yapılmalıdır. Toz alma işleminin hemen ardından bekletilmeden, silinmelidir. Kumaş yapıları hassas olduğu için bastırmadan, hafif dokunuşlar ile silinmelidir. Silinir iken kimyasal temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Temizlik ürünleri perde kumaşına sıkılmamalıdır. Su ile çözülüp kullanılmalıdır. Bu işlemler kısa süre içinde bitecektir. Bu işlemlerin ardından perdeler bekletilmeden tekrar asılmalıdır.
Stor Perde Modellerin Seçim Yapar İken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Stor perde ve zebra perde modellerinde seçimler yapar iken, kumaş kalitesi göz önünde bulundurulmalıdır. Kumaş yapıları kaliteli olmaz ise çok kısa süre içinde eski ve yıpranmış bir hal alacaktır. Bu neden ile kaliteli kumaşlardan yana tercihler yapılmalıdır. Desensiz ve açık renkli perde kumaşları her zaman daha kaliteli ve dayanıklı olmaktadır. Açık renk perde kumaşlarını tercih etmek de tereddüt eden birçok kişi var. Fakat seçimler yapar iken rahat olabilirsiniz. Perde kumaşları ışığa karşı duyarlıdır. Bu neden ile içeriyi göstermezler. Gündüz ya da akşam olması bir şeyi değiştirmez. Bu neden ile rahat bir şekilde açık renkli perde modelleri de tercih edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder