20 Ocak 2018 Cumartesi

Stor Perdelerin Özellikleri Ve Kumaş Nitelikleri

Stor Perdelerin Özellikleri Ve Kumaş Nitelikleri

İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacı, huzur dolu bir ev ile büyük ölçüde karşılanabilmektedir. Bunun için de ev içerisindeki estetik ve zerafet öncelikler arasında olmaktadır. Bir evi şık gösteren nedir dendiğinde ise akla ilk gelen materyallerden biri mutlaka perdeler olacaktır. Perdeler, ev için olmazsa olmazların başında gelmekte olup, evin içerisini aydınlık, ferah ve konforlu gösteren, evde yaşayanların ruh halini bile etkileyen bir özelliğe sahiptir.
Perde sektörü, kişilerin estetik algılarına, kullanacakları yerlere ve hangi kombinasyonlarda kullanacakları gibi birçok faktöre göre gelişim ve değişim göstermektedir. Bu nedenle de farklı kalite ve muhteviyatta birçok perde modeli geliştirilmiştir. Stor perde çeşitleri, bu modellerin en çok tercih edilenlerinden biridir.
Storların Özellikleri
Stor perde, özel apre fırınlarda kırılganlığı önlenecek şekilde tasarlanmış kırılgan olmaması sağlanan kumaşlardan üretilen, kumaşı bir boru üzerine rulo olarak sarılması prensibiyle çalışan bir mekanizmadır. Kumaşın alt bölümlerinde, gergin ve şık görünüm sağlamak için ilave bir lama profili konulmaktadır. Kullanıcının talep ve ihtiyacına binaen sutaşı veya işlemeli bazı etek modelleri hazırlanabilmektedir. Duvara ya da doğramaların üstlerine montajı yapılabilen bu tür perdeler için yerinde keşif yapılması, en efektif çözüm için önem arz etmektedir.
Stor Kumaş ve Mekanizmaları
Bu ürünlerin kumaşları istenen ışık geçirgenliği, dokuma yoğunluğu, apre uygulamasındaki çeşitlilikler, iplerin kalitesi ve kalınlık oranı gibi yönleri yanında kalite olarak da farklı niteliklerde üretilmektedir. En yaygın bilinen kumaşları, Karartma (Blackout) Kumaş, Opak, Güneş Kırıcı (Sunscreen), coton, polyester ve Tül kumaşlardır.
Coton ve polyester bazlı kumaşlar hemen her yerde kullanılmaktadır. Karartma kumaşlar ise ışık geçiriminin en az arzu edildiği toplantı salonları ile yatak odaları için ideal görülmektedir. Kalın fon perdeleri beraberinde kullanmak amaçlı tercih edilen tül storlar, opak stor kumaşı ile çiftli stor olarak da kullanılabilmektedir. Bu sayede mekânın içinin, dışarıdan görüntüsü farklı bir hale getirilebilmektedir.
Stor perde, üç farklı mekanizma tipinde üretilmektedir. Bunlar; zincirli mekanizmalar, çek bırak tarzı yavaş yaylı mekanizmalar ve motor bulunan uzaktan kumandalı mekanizmalardır.
Her zevke ve kullanım alanına göre farklı üretilen bu perdeler şık görünümleriyle perde tercihinde üst sıralardaki yerini korumaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder