9 Ekim 2017 Pazartesi

Stor Perde Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

 Stor Perde Nedir, Kullanım Alanları Nelerdir?

Özel kumaşların mekanizması yardımıyla üst üste bulunan ve boruya sarılarak aşağı ve yukarı doğru çalışan perde çeşitlerine stor perde denilmektedir. Bu perdelerin fon perde kumaşındaki farkı; kumaşa özel apre uygulanıp, üstündeki boruya sorunsuz halde sarılabilen kumaş türüdür. Farklı ipleri, incelikleri, dokuma sıklıkları ve apre uygulamasıyla opak, karatma, tül ve güneş kırıcı gibi kumaş çeşitleri ve farklılıkları vardır. Hepsinin ışık geçirgenlikleri birbirinden farklıdır. Pencereye göre ölçülen stor kumaş üstte bulmana boruya takılır. Üstte bulunan boru alüminyumdur ve onu döndürecek özel bir mekanizmaya sahiptir. Mekanizmanın çalışması durumunda boru döner ve stor kumaş aşağı- yukarı doğru çıkarak isteğe göre ışığın içeri girmesine ya da girmemesini sağlar.
Kullanım Alanları Nelerdir?
Stor perde modelleri zincirli, çek- bırak( yavaş yaylı) ve motorlu gibi farklı mekanizma türleri bulunmaktadır. Diğer perdeler gibi dış mekândan iç mekâna ışığın girmesini sağlar. Ayrıca iç dekorasyonun tamamlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Mekanizmalı olan modelleri kumandalı ve Manuel olarak iki farklı şekilde kullanılmaktadır. Ev dekorasyonu ile ilgilenenler son zamanlarda bu perde modellerine büyük ilgi göstermektedir. Ahşap, karatma, baskılı çocuk odası, mutfak, Sunscreen olmak üzere pek çok kategoride çeşitleri kullanılmaktadır.
Stor Perde Kullanmanın Avantajları
Gizlilik ilkesi söz konusu olduğunda kuşkuları gidermek ve yaşadığınızı alanlara ahenk katmak için pencerelerinizde her zaman güzel ve gösterişli perdeler kullanmayı tercih edersiniz. Fakat eskiden bu yana kullandığınızı klasik tül perde ve güneşlik gibi tercihlerden zamanla sıkılabilirsiniz. Son dönemlerde tüm dünyada kullanılmaya başlayan ve özel bir alternatif olan stor modelleri yaşadığınız alanlara farklılık yaratmaktadır. İster evde, ister ofis, isterseniz de iş yerinizde rahatlıkla kullanabileceğiniz bu perde ile çağdaş ve modern bir görünüm elde edebilirsiniz.
Pencerenizi tamamen kapatmak ve yaşadığınız alanlarda olup biteni gizlemek amacı ile tül perde ve güneşlik perde modelleri yerine stor perde modellerini tercih edebilirsiniz. Bu perde modelleri işlevsel olmasının yanı sıra yaşadığınız alanlara muhteşem bir görünüm sağlayacaktır. Bu perde modellerinin de yüzlerce farklı modelleri ve renkleri bulunmaktadır. Bu söz konusu stor olduğu zaman ihtiyaçlarınızı belirleyerek uygun olan ürünü seçebiliyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder