14 Kasım 2017 Salı

Stor Perdeler Ve Genel Özellikleri

Stor Perdeler Ve Genel Özellikleri

Son zamanlarda evlerde, kullanım kolaylığı sağlayan stor perde çeşitleri en çok tercih edilen perde modelidir. Zamanla güneşlik ve tül perdelerin kalabalığından sıkılanlar tarafından tercih edilmeye başlanmıştır. Açma ve kapama aparatı sayesinde ortamın ferah ve rahat görünmesini sağlar. Üstelik bu perde çeşidi sadece evlerde değil, iş yerlerinde ve çeşitli işletmelerde de ortamın tamamlayıcısı olmaktadır. Hatta ilk başlarda iş yerlerinde kullanılan bu perde çeşitleri piyasa sürülen şık ve dekoratif modellerle birlikte evlere de lüks bir hava katmaya başlamıştır.
GENEL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Mekanizma çeşidi olarak tek mekanizmalı olanlar bulunmakla birlikle çift mekanizmalı olanlar da mevcuttur. Çift mekanizmalı modellerde açma ve kapama aparatı mevcuttur ve bu aparata tek kumaş sarılarak üretilmektedir. Renk ve seçenekleri oldukça sınırsızdır. Mekanın dekorasyonuna ve dizaynına göre tercih edilebilecek yeterli miktarda seçenek mevcuttur. Üretilen kumaş polyester kumaştır. Bu kumaşın temizliği ve kullanımı kolaydır. Yıpranma ve sökülme kolay kolay gerçekleşmez. Ömrü uzundur. Açılma ve kapanmasının rahat olması ve kumaşı sebebiyle kullanılan ortamın güneş ışığını rahatlıkla içeri almasını sağlamaktadır. Ölçü alınırken tam cam ölçüsünün alınıp birebir uygun yapılması sayesinde görüntü kirliliği ortadan kaldırılır.
TEMİZLİĞİ NASIL YAPILMAKTADIR?
Temizliği oldukça kolaydır. Kumaşı kir tutmayan özelliğe sahip olan bu perdelerin düzenli olarak deterjanlı bir bezle temizlenmesi gerekmektedir. Ancak uzun zamanlı kirlenme sonucu rahatlıkla çıkarılıp temizlenebilecek özelliğe sahiptir. Korniş üzerine sabitlenmiş stor perde aşağı indirilip, tamamı açılıp düz bir zemin üzerinde sabunlanarak rahatlıkla yıkanabilir. Son zamanlarda tercih edilemeye başlayan kendi kendini temizleyen modeller de mevcuttur. Bu modellerde temizlik oldukça rahattır. Çünkü kumaş kir tutmaz ve ne kadar zaman geçerse geçsin perde ilk gün ki gibi temiz ve ferah görüntü sunar. Ancak sabunlu bir bez yardımıyla zaman zaman silinmesi de gerekmektedir.
ÇEŞİTLERİ VE TERCİH EDİLEN ALANLAR

Son yıllarda en çok tercih edilen stor perde, çeşidi sınırsız bir perde modelidir. Her ortam ve mekana uygun modeller bulunmaktadır. Fiyatlar ise model ve kaliteye göre değişiklik göstermektedir. Evlerde en çok tercih edilen perdeler kabartma desenli, boncuk gibi aksesuarlara sahip ve çift aparatlı modellerdir. Ancak iş yerlerinde daha çok sade ve kullanım odaklı modeller tercih edilmektedir. Son dönemlerde piyasaya sürülen ve genellikle bürolarda tercih edilen modellerden biri ahşap görünümlü perdelerdir. Aslında ahşap değil ancak kumaş deseni olarak ahşap görünümüne sahip olan bu model oldukça şık bir görüntü sunmaktadır. Çift perdeler ise çeşitli desen ve modele sahiptir. Bu model de oldukça şık ve kibar bir görüntü sunmaktadır. Tek kat perde modeli genellikle iş yerleri ve hastanelerde tercih edilmektedir. Kullanımının artması ve arz talep dengesi sebebiyle de çeşitlenen bu perdelerde son dönemlerde kendi kendini temizleyen modeller de yaygınlaştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder