20 Kasım 2017 Pazartesi

Zebra Perde Kullanma Ayrıcalığı

Zebra Perde Kullanma Ayrıcalığı

Ev Hanımları Neden Tercih Eder?
Birbirlerinden farklı yapılara sahip olan tül ve kumaş perde çeşitlerini bir araya getirerek tek bir perde olarak kullanılmasını sağlayan zebra perde, kullanım kolaylığı ve kolay temizlenebilir olması sayesinde resmen hayat kurtaran bir ürün olarak yaşamımıza dahil olmuştur. Bir sürü desen çeşidi bulunan bu perdeler daha çok polyesterden imal edilmektedir. Bundan dolayı temizlemesi oldukça kolay, kumaş perdelere nazaran maliyeti çok düşük ve pratik bir kullanım imkanı sağlar. İstediğiniz vakit tül perde olarak istediğiniz zamansa kumaş perde olarak kullanabilen bu perdeleri, bir zincir yardımıyla manuel olarak kolaylıkla kontrol edilebilmek mümkündür. Bu perdeler, kirlenen perdeleri temizlemekten usanan ve yorgun düşen ev hanımlarının imdadına yetişen ve bu yüzden çok tercih edilen bir perde çeşidi haline gelmiştir.
Stor perde grubu içinde yer alan zebra perde çeşitleri , çizgili bir görünüme sahip olduğu için böyle bir isim almıştır. Elle basitçe kullanılan mekanik bir aksamları vardır. Gece ve de gündüz rahatlıkla kullanılabildikleri için hem evde hem de iş yerinde çoğunlukla tercih edilen bir perde türüdür. Kullanım alanları oldukça geniş olan bu perdeler, son zamanlarda ün kazanmaya başlamışlardır. Bu perdeler, özel kumaşlara sahiptirler ve bu sayede kolay kolay kir tutmazlar ve gün içinde sürekli açılıp kapatıldıkları için üzerlerinde fazla toz biriktirmezler.
Temizliği Nasıl Yapılır?
Zebra perde akla geldiğinde temizliğinin nasıl yapılacağı merak konusudur. Bu perdeler çoğunlukla % 100 polyesterden imal edilirler. O yüzden temizlikleri diğer tül ya da kumaş perdeler gibi yapılmaz. Ayrıca bu perdelerin kumaşının üstü Apre ile kaplı olduğundan kumaş havayla temas edemez ve sert bir yapıya sahip olur. Perdenin kullanıldığı yere ve kullanılma sıklığına bağlı olarak dayanıklılığı fazla olabilir.

Bu perdeler çabucak kirlenen türde perdeler değillerdir. Kirlenseler bile rahatça temizlenebilirler. 6 ayda bir yapılan kolay bir temizlikle neredeyse ilk günkü kadar iyi görünürler. Bu perdelerin temizliği, yağ çözücü gibi temizlik maddeleri kullanılarak ya da bulaşık deterjanı ve sünger yardımıyla çok kolay bir şekilde halledilebilir. Diğer tür perdelerin temizliği çok daha zahmetlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder