29 Aralık 2017 Cuma

Sade Bir Gösteriş; Zebra Perde

Sade Bir Gösteriş; Zebra Perde 

Stor Perde grubu içerisinde yer alan ve şık görüntüsü ile en çok tercih edilen çeşit içerisinde olan zebra perde, birçok özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Özellikle gece ve gündüz kullanımı ve mekanik sistemlerinin kullanışlı olmasından ötürü kolay bir kullanımı olan bu perde, temizlik açısından da rahat bir desene sahiptir.
ÇOK AMAÇLI PERDE
Hem tül hem de güneşlik olarak kullanılan zebra perde, şık görüntüsü ile de sade bir gösterişi yansıtır. Bu perde, çeşit itibari ile desenli ve düz olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Bu gruplarda desenli olan perdeler çeşitli renklerle uyumlu olarak dizayn edilmiştir. Düz zebralarda ise genel olarak açık renkler tercih edilmektedir. Açık mor, lila ve gri gibi tonların oldukça yaygın olduğu zebra çeşitlerinin düz beyazları da bulunmaktadır.
HEM SICAKTAN HEM SOĞUKTAN KORUYOR
Mekanizmaları da oldukça kullanıma uygundur. Herhangi bir sert müdahale gerektirmeden dizayn edilen açma ve kapama mekanizmaları perdenin iki yanında da bulunur. Bu mekanizmalar sadece açma ve kapama işleminde değil, aralık ayarlamak için de kullanılmaktadır. Özellikle öğlen güneşin yoğun olduğu saatlerde ve kışın havaların soğuk olduğu mevsimlerde dizayn ediliş tarzı ile hem sıcaktan hem soğuktan koruyor. Yaz mevsiminde aralık bırakarak hem ince tülden güneş ışınlarının geçmesi engellenirken, kışın perdenin kapatılarak iki kat haline getirilmesi ile soğuktan da koruması amaçlanmıştır.
ZEBRALARIN TEMİZLİĞİ
Zebra perde temizliği her ne kadar zor olarak bilinse de aslında oldukça basittir. Perde temizleyici özel formüller ile haftada 3 veya 2 kere temizlenmesi yeterlidir. Hiç bir temizlik aleti kullanmadan sadece perde silmek için geliştirilmiş, özel karışımlarla sadece bir el bezi ile temizliği mümkün ve kolaydır.
STOR PERDE VE ZEBRA ARASINDAKİ FARK

Zebra perde ve stor perde arasındaki en büyük fark ise; zebraların kıvrımlı, stor perdenin ise düz olmasıdır. Stor perde tamamı ile pencereyi kapatmak üzere dizayn edilmiştir fakat zebra çeşitlerde sağ ve sol kısmında bulunan mekanizma ile tercih edildiği zaman açılıp kapanabilmektedir. Zebra çeşitleri genel olarak mağazalarda hazır olarak bulunuyorken, stor sipariş üzerine yapılır. Her iki perde türünün montajı aynı olmakla birlikte, klasik perdelerin takılması için kullanılan kornişlere çeşitli aparatlarla zebra tarzı perdeler çok rahat bir şekilde mont edilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder