4 Aralık 2017 Pazartesi

Zebra Perde Dünyası

Zebra Perde Dünyası

Zebra Perde
özellikle son yıllarda kullanımı gittikçe artan perde türlerindendir. Stor perdeden farklı olarak, bir kısmı tülden diğer kısmı kumaştan yapılmıştır. Bu nedenle hem güneşten koruyucu hem de istenirse tül perde olarak kullanılabilir.
Perdelerin Özellikleri
Stor perdelerde olduğu gibi bir zincir ve kumanda sistemine sahiptir.
İsteğe bağlı olarak tam veya yarım açılarak da kullanılabilmektedir ki bu özellik stor perdelerde yoktur.
Bunu da bu perde türünün çift katlı olması sağlar.
İnce dokumalıdır, bu dokumanın içi alüminyum dolguludur.
Genelde polyester kumaş kullanılmakla birlikte, pamuk ve keten karışımı olan türleri de vardır.
Üzerlerinde çift taraflı apre kaplamalar bulunmaktadır.
Avantajları ve Kullanım Alanları
Görsellik yönünden bulunduğu mekana ferahlık ve zarafet katmaktadır. Profesyonel bir hava da verdiğinden ofislerde çok yoğun biçimde tercih edilir. Ama evlerde de kullanımı yaygınlaşmaktadır.
Temizlenme Şekilleri
Bu perdeler için en çok merak edilen konu nasıl temizlendikleridir. Bulundukları ortamın koşullarına göre değişmekle birlikte üzerlerindeki apre kaplamanın dayanıklılığına bağlı olarak temizlenme gereksinim süreleri 3 ile 5 yıl arasında değişmektedir.
Kesinlikle yıkanarak temizlenmezler. Beyaz sabun ya da şampuanla ılık suda yumuşak temizleme süngeri ya da fırçası kullanılır. Alkolsüz ıslak mendillerle de temizlenebilir ana burada dikkat edilmesi gereken; renkli kısımları ile tül kısımları için ayrı mendiller kullanılması gerektiğidir. Islak yıkama sık gerektirmez ama fırça yardımıyla 2 ya da 3 haftada bir üzerinde biriken tozu alınabilir.
Faydaları ve Etkileri
Üretimlerinde toz emmeyen özel iplikler kullanıldığından ve sık hareket ettirildikleri için üzerlerinde kolay kolay toz barındırmazlar Bu da özellikle alerjisi olan bireyler başta olmak üzere o mekanda bulunan herkes için hijyenik ve sağlıklı bir ortam sağlamaktadır.
 Kullanımlarının kolaylığı ve pratikliği göz önünde bulundurulmalıdır.

Zebra Perde Çeşitleri
Bambu, jakarlı, dar piliseli, çift piliseli, geniş piliseli, micro piliseli, çizgili, ekonomik, düz, baskılı, desenli, brodeli, simli, keten, blackout, çocuk odası, antibakteriyel, vb çeşitleri vardır.
Sonuç olarak teknolojinin ve pratikliğin ön planda olduğu günümüzde zebra perde kullanılması kaçınılmaz bir duruma gelmiştir. Mekana kattığı şıklık da cazipliğini arttırmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder