20 Şubat 2018 Salı

Stor Perde Hakkında Her Şey

Stor Perde Hakkında Her Şey


Bilinen kumaşlardan farklı olarak özel bir şekilde üretilen, üst tarafında bulunan boruya bir mekanizma aracıyla sarılan, yan tarafta bulunan plastik ya da metalden yapılan zincirle aşağı yukarı yönlü hareket ettirilen perde türüne stor perde adı verilir. Bu perde türü yeni olmasına rağmen oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Perdenin, uzun ömürlü olması ve fiyatının uygun olması bunda etkilidir.
Ne Gibi Özelliklere Sahiptir?
Mekanizmaya bağlı olarak kullanılır. Değişik renk, desenlerde çeşitler vardır.
Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Bilinen, kaliteli ve maliyet olarak piyasaya yakın ürünler tercih edilmelidir. Düşük fiyattaki ürünler tercih edilmemelidir. Renk kalitesi, desen baskısı gözden geçirilmeli, perdeyi indirip kaldıran mekanizma denenmelidir. Perde kumaşı, kir ve leke tutmayan cinsten olmalıdır. Kalitesiz, ucuz malzemeden üretilen perdeler sıcağa ve soğuğa maruz kaldığında çabuk yıpranır.
Nerelerde Kullanılır?
Bu perdeler için özel bir kullanım alanı yoktur. Ofis, işyeri, otel, kafe, kafeterya, restoran, okul, salon, yatak odası, mutfak, banyo olmak üzere her mekanda kullanıma uygundur.
Diğer Perdelerden Ayrılan Özellikleri Nelerdir?
Kullanılan kumaşlar diğer perdelere göre daha kalın ve sıktır. Perde kumaşı özel bir teknikle dokunur. Sıcak ve soğuğa dayanıklı özellikler taşır. Yazın güneş ışıklarını, kışın soğuğu keser. Isı yalıtımı sağlar. Tek parçadan oluşur. Pratik bir kullanımı vardır.
Diğer Perdelere Göre Avantajları Nedir?
Ayrıca tül perdeye ihtiyaç duyulmaz. Klasik perde ile stor perde arasında maliyet bakımında ciddi bir fark yoktur. Uzun ömürlü olup en az iki üç yıl sorun yaşamadan kullanılır. Yaşanılan mekana ayrı bir hava katar. Kullanım ve temizliği kolaydır. Soğuğu geçirmediği için, kış aylarında ortamın ısınmasına yardımcı olur.
Nasıl Monte Edilir?
Kullanımı kolaydır. Uzman birine gerek duyulmadan, kullanım talimatı okunarak ya da kurulum videoları izlenerek herkes tarafından rahatlıklar takılır.
Temizliği Nasıl Yapılır?

Temizlik konusunda da stor perde oldukça avantajlıdır. Kolay kolay kirlenmez. Zamanla toz tutarsa az nemli bir bez yardımı ile temizlenir. Eğer perdede leke varsa deterjanlı su kullanılarak süngerle silinir. Stor perde temizliği için çamaşır makinesi kullanılmaz. Buharlı temizlik makineler kullanarak perde temizlenebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder