5 Şubat 2018 Pazartesi

Stor Perdenin Tanımı, Kullanım Alanları Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Stor Perdenin Tanımı, Kullanım Alanları Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Günümüz teknolojisi geliştikçe insanlarında istek ve arzuları da parelel olarak artmaktadır. Örneğin evlerde ofislerde kullanılan tül perde ve güneşlik günümüz de yerini stor, zebra veya jaluziye bırakmıştır.
Tanımı
Kısaca tanımlamak gerekirse; polyester iplikten yapılmış apre teknolojisi ile işlenmiş kumaş olarak tanımlanabilir. Apre teknolojisi ise halk arasında kolalama olarak bilinmektedir. Perdenin iki yüzüne apre karışımı sürülerek şık ve düzgün bir görünüm kazanmaktadır. Apre ile aynı zamanda sert ve plastik yapıda durmasını sağlar.
Kullanım Alanları:
Bu tarz perdelerin kullanım alanları gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. Evlerde, iş yerlerinde, apartlarda son zamanlarda hastanelerde, restoranlarda, otellerde ve eğitim kurumlarında sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Temizliği Nasıl Yapılmaktadır?
Günümüz koşullarında alınan herhangi bir şeyin kullanımından ziyade temizliği nasıl yapılır, zor mu? gibi sorular tüketicilerin akıllarına takılmaktadır. Perde alırken genellikle sorulan sorulardan biridir temizliğinin yapılması. Perdenin uzun ve temiz bir şekilde kullanımı isteniyorsa firmanın veya yetkili bayinin önerileri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde stor perde çeşitleri kısa ömürlü olabilir.
Bu tarz perdeler polyester iplikten üretilmesinin yanın da son zamanlarda pamuk ve keten karışımı ürünlerde üretilmektedir. Karışımlarından ziyade üzerindeki apre kaplaması önemlidir. Perdenin iki yüzü apre ile sıvandığı için hava ile irtibatını keserek sert ve şık görünmesini sağlar. Perdenin temizliğin de en dikkat edilmesi gereken husus aprenin zarar görmemesidir. Apre sayesin de perdenin ömrü daha da uzamaktadır.
Perdeyi Temizlerken Yapılması Gerekenler
Perdenin yüzeyi kadar bir alan hazırlanmalıdır. Çünkü perdenin yüzeyi hiçbir şekilde kırışmamalıdır aksi halde aprenin zarar görmesi sonucu geri dönüşü olmayan izlerin kalmasına sebep olur.
Perdeyi temizlemek için beyaz sabun veya şampuan ile hazırlanmış köpüklü ılık su ve yumuşak sünger bulundurulmalıdır.
Stor perde bulunduğu yerden makarası ile toplanarak yerinden çıkartılmalı ve hazırlanış olan zemine sonuna kadar açılarak serilmelidir.
Hazırlanmış olan köpüklü suyun sünger yardımı ile köpüğü alınarak perdenin yüzeyine bastırılmadan temizlenmelidir.

Aynı işlemi diğer yüzey içinde yapıldıktan sonra stor perde tekrar makarası ile sonuna kadar sarılarak yerine asılıp tekrar açılarak kurumaya bırakılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder