11 Mart 2018 Pazar

Zebra Perde Hakkında Her Şey

Zebra Perde Hakkında Her Şey


Güney Kore'den dünyaya yayılmış ve stor perdenin bir çeşidi olan zebra perde günümüzde klasik perdelerden sıkılan, evinde modern ve çağdaş bir görünüm elde etmek isteyenlerin sıkça tercih ettikleri bir perdedir. Ancak stor perde tek katmanlı olmasıyla ve daha çok gölgelik olarak kullanılmasıyla ayrılmaktadır. Bu perdeler yatay ve birbirine paralel bölmelerden oluşurlar. Paralel sıralardan biri koyu renkli iken hemen altındaki sıra transparan görünümdedir. Bu şekilde alt alta sıralanmış şeritler zebra görünümünü andırmaktadır. Perde, rulo şeklinde sarılmıştır ve katlanarak açılmaktadır. Karşılıklı transparan kısımları üst üste geldiğinde yarı açık bir görünüm ortaya çıkmaktadır. Ayrıca kişiye özel renk ve desende, farklı materyallerde birçok çeşiti mevcuttur.
Kullanım Alanları Nerelerdir?
Zebra perde modelleri çok işlevsel olduğu için birçok yerde kullanım sağlamaktadır. Evlerde, iş yerlerinde, kafelerde, otellerde ve daha birçok yerde kullanılabilir. Evlerde yatak odası gibi güneş ışığının girmesi istenmeyen, daha karanlık olması beklenen odalarda rahatça kullanılabildiği gibi istenildiğinde tül gibi güneş ışığını kısmen geçirecek şekilde ayarlanabilir. Bu sayede yanında daha başka perde kullanımına gerek kalmaz. Tek başına hem tül hem güneşlik görevi görebilir.
Avantajları Nelerdir?
Zebra perde birçok avantaja sahiptir. Bu perdeler öncelikle çok zor kir tutmaktadır. Yılda bir ya da iki kez temizlenmesi yeterli olmaktadır. Temizlenmesi ise diğer klasik perdelerde olduğu gibi sıkıntı yaratmaz, çok rahatlıkla temizlenebilir. Temizlenmesi için kolonyalı bir mendil yeterli olabildiği gibi perde içlerindeki çıtalar çıkartılarak daha detaylı temizlik yapılabilir. Çıtalar bir fırça yardımıyla temizlenir, perde ise halı yıkama makinesiyle, buharlı makinelerle veya kimyasal maddelerle temizlenebilir.
Daha önce de bahsedildiği gibi hem tül perde, hem fon perde ve hem de güneşlik amacıyla kullanılabilir. Ayrıca bu perdelerin birden çok seçeneği bulunmaktadır. Baskılı zebra, jakarlı zebra, bambu zebra, simli zebra, pliseli zebra ve karartma perde modelleri mevcuttur. Jakarlı perde modeli, üzerinde simli süslemeler barındırır, bu sayede daha şık ve ışıltılı görünümüyle dikkat çeker. Piliseli perde modeli, çift katlı olup daha sık dokunmuştur. Bu perdelerin bir diğer avantajı ise dayanıklı oldukları için uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilmesidir. Ayrıca bir perdenin çok daha ötesinde olup yağmur, haşerat gibi istenmeyen dış etkenlere karşı da koruma sağlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder