14 Nisan 2018 Cumartesi

Yeni Nesil Stor Perdeler

Yeni Nesil Stor Perdeler 


Eski yıllarda yeni ev kuranlar ya da evdeki perdelerini değiştirmek isteyen kadınlar, daha çok eski tip yani tavana korniş monte edilerek kullanılan kalın perde ve tüllerden yararlanmaktaydı. Fakat günümüzde her şeyde olduğu gibi perdelerde de teknoloji gelişti ve eski tip perdeler yerini yeni teknolojik perdelere bıraktı. Bu yeni perdelerin genel adı ise, stor perde olarak geçmektedir.
Günümüzde kadınlara hem kullanım hemde temizlik açısından büyük kolaylık sağlayan stor perde, özel kumaşının ( bu kumaş kendi zevkinize ve perdeyi kullanacağınız salonun ya da odanın dekorasyonuna göre değişmektedir.) bir mekanizma yardımı ile üstte bulunan boruya sarılarak çalışması ile yukarı veya aşağı yönde çalışan bir mekanizmanın sonucu olan perde çeşididir.
ÖZELLİKLERİ NEDİR?
Bu perdelerin diğer eski tip perdelerden en büyük farkı, ham kumaşlardan değil daha kalın kumaşlardan malzemeler kullanılarak ve işlemelerinde ise sanayi tipi apre olarak adlandırılan bir malzeme kullanılmaktadır. Apre malzemesi ise, içeriğindeki sertleştirici madde sayesinde kullanılan kumaşın daha da sertleşmesini sağlayarak, Kumaşın aşağı ve yukarı yönde hareket ederken ve boruya sarılırken, kopmasını önler ve de kumaşın sağa sola sallanmasını engellemektedir.
AVANTAJLARI NEDİR?
Bu perdelerin temizliği oldukça kolay olduğu için kullanım süreleri da normal perdelere göre oldukça fazladır. Yaklaşık 4 yıl kadar ömrü olan perdelerin, temiz kullanılması ve rutubetsiz ortamda bulunmaları ile bu kullanım süreleri 6 yıla kadar çıkabilmektedir.
Bunun haricinde stor perde avantajları  oldukça fazla olup kullanım ve dekorasyon açısından da oldukça hoş ve zarif bir malzemedir. Pek çok farklı pamuk, polyester ve keten gibi kumaşı ve deseni bulunan bu ürünleri seçmek tamamen sizin zevkinize kalmış durumdadır. Son olarak seçeceğiniz kumaşın kalınlığını artırarak daha kalın bir kumaş elde edebilir ve eğer perdeyi kullanacağınız bölge çok güneş alıyor ise, sizi güneşten korumaya yardımcı olacaktır.
KULLANIM ALANLARI
Bu ürünler, kişiler tarafından evlerinin ya da ofislerinin istedikleri yerlerine duvara ya da tavana olacak şekilde monte edilerek kullanılabilir. Dikkat edilmesi gereken tek konu, zeminin alçı ya da cam olmaması gerektiğidir. Eğer böyle bir zemine takılacak ise, önceden zemine sac profil eklenmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder