1 Nisan 2018 Pazar

Zebra Perde Genel Özellikleri

Zebra Perde Genel Özellikleri


Sıcak havalarda evin içerisine güneş ışıkları rahatsız edecek derecede girdiğinden dolayı perde takılması zorunlu hale gelmektedir. Sadece güneş ışıkları değil evin içinin dışarıdaki insanlar tarafından görülmesine engellemede perde önem arz etmektedir. Güneş girmeyen eve doktor girer, ata sözüne de bakarak hem güneş ışıklarının rahatsız edici olmasını engellemek hem de az da olsa girmesini sağlamakta istenmektedir. Hal böyle olunca hem güneşlik hem de tül görevi gördüğü için zebra perde çeşitleri bu konuda tercih edilmektedir.
Perde Hakkında Bilgi
Kurulumu ve çalışma sistemi stor perdeler ile aynı olmaktadır. İkili renk görüntüsüne sahip olduğu için iki farklı amaç için kullanılmaktadır. Görünüm itibariyle zebra derisini anımsattığı için bu ismi almaktadır. Perde belli boşluklarla kalın ve tül kumaş şeklinde dokunma özelliğine sahip olmaktadır. Büroda, iş yerinde, evde kısacası her yerde rahatlıkla kullanılmaktadır. Estetik bir görüntüye sahip olduğu için dışarıdan bakıldığında eve çok şık ve kaliteli görünümü vermektedir.
Ev hanımları bu perdeyi genellikle mutfakta kullanmaktadırlar ama evin her yerinde kullanılmaktadır. Klasik perdelerin yanı sıra bulunduğu odaya ve eve modern ve ferah bir görüntü katmaktadır. Model seçimi olarak ev veya iş yerine göre farklı türlerde olmaktadır. İş yerlerinde ahşap, düz desenler kullanılmaktadır. Evlerde ise çocuk odası, yatak odası, mutfaklar ve diğer yerlere göre çeşitli desen ve model seçenekleri bulunmaktadır.
Piyasaya ilk sunulduğu vakitlerde fiyatları bayağı yüksek olmasına rağmen şu zamanlarda neredeyse normal fiyatta olan perdelerle aynı oranda olmaktadır. Ancak önlü arkalı çift kumaş kullanıldığı için stor perdelere kıyasla fiyatları yüksek olmaktadır. Elle kullanılan zebra perde bulunmaktayken motorlu olan çeşidi de mevcut olmaktadır. Bunun kullanımı perde üzerinde bir buton yardımıyla veya uzaktan kumanda sayesinde olmaktadır.
Temizliğinin Yapılma Şekli
Her ne kadar zebra perde kolay bir şekilde kirlenmese de temizlik ihtiyacı olmaktadır. Ancak yinede altı ayı geçirmemek suretiyle temizlik yapılması gerekmektedir. Temizliğe başlamadan önce perdeyi kırıştırmadan düz bir zemin üzerine yerleştirmek gerekmektedir. Sert olmayan bir sünger yardımıyla ister sade su ister sabunlu su yardımıyla silmek mümkün olmaktadır. Rutin yapılan bu temizlikler sayesinde perde uzun ömürlü olmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder