26 Mayıs 2018 Cumartesi

Stor Perde Modelleri İş Yerleri İçin Uygun Mudur?

Stor Perde Modelleri İş Yerleri İçin Uygun Mudur?


Son zamanlarda gelişen iş yeri alarmları ile kepenek kullanımı yapılmıyor. Özellik ile cadde cadde üzeri dükkanlarda içerisinin görünmesi hoş olmuyor. Genel olarak akşamları, camlarını kapatmak isteyen dükkan sahipleri farklı yolları deniyor. Fakat son zamanlarda stor perde modellerinin geniş renk ve desen yelpazesi sayesinde iş yeri sahipleri de sorunlarına çözüm bulmuş durumda. Normal şartlarda, tül perdeler takıldığında oldukça kötü bir görüntü oluşuyordu. Şimdilerde ise stor perde modellerinin şıklığı insanların dikkatini daha çok çekiyor. Kullanımının oldukça pratik olmasından dolayı da extra ilgi görüyor. Genel olarak iş yerleri ve ofislerde stor perde modelleri tercih ediliyor.
Tül Perdeler İle Stor Perdeler Arasındaki Farklar Nedir?
Tül perdeler çabuk kirlenen ve yıpranan modellerdir. Sürekli yıkanması gerekir ve yıkandıktan sonra da oldukça zahmetli bir ütü işlemi yapılır. Kornişe takma açısından da son derece yorucudur. Genel olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde de yırtılır ve atılmak zorunda kalırlar. Fakat stor perde modelleri oldukça kolay temizlenir. Temizleme işlemi doğru şekilde yapıldığı sürece uzun yıllar kullanılabilir. Kumaş yapısı sayesinde kir ve tozu uzun süreler belli etmez. Tül perdelere göre oldukça şık ve dekoratiftirler. Kullanım açısından da oldukça pratiktir. Stor perde modellerinden biri olan stor perde modelleri de dekorasyon açısından şık olduğu için iş yerlerinde de kullanılmaktadır.
Stor Perdeler Nasıl Temizlenir?
Stor perde modellerinin temizliği oldukça kolaydır. Sadece dikkatli davranmak gerekir. Perdelerin düzeneklerinden çıkarılması ve takılması esnasında kat yapma ihtimali vardır. Katlanan yerlerde izler oluşur ve bu izler maalesef ki kalıcı izlerdir. Bu sebep ile çıkarılır ve takılır iken perdeler rulo halinde olmalıdır. Kumaş yapıları sert olduğu için tül perdeler gibi makinada yıkanamazlar. Islatılarak da temizlenmesi yanlıştır. Nemli denilecek kadar ıslatılması gerekir. Bez ile silinerek temizlenmelidir.
Silme işleminden önce, mutlaka kuru bir bez ya da elektrik süpürgesi ile tozu alınmalıdır. Kumaş yapısından dolayı tozu üzerinde tutan stor perdelerde, nem ile aktif hale gelen tozlar, lekeler yapabilir. Bu sebep ile tozu alınmalıdır. Temizlik için hazırlanan su içerisine kimyasal içeriği olan malzemeler koyulmamalıdır. Zebra perde modelleride bu şekilde temizlenmelidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder